06-47693802

vrijdag 13.00 uur tot 17.00 uur
Zaterdag 9.00 uur tot 16.00 uur

Van Wisse

Aan de bomen van onze prachtige boomgaard in Anna Jacobapolder groeien de lekkerste appels en peren van het eiland. Van dit fruit persen wij onze overheerlijke sappen, maken we onze ciders en onze azijn.

Graag vertellen wij u iets over het proces van bloemknoppen tot product. In het voorjaar als de bomen in bloei komen, plaatsen lokale imkers hun bijenkasten in onze boomgaard. De bijen helpen met het bestuiven van de bloesem en maken met de nectar van onze bloemen een heerlijke honing. Als in het voorjaar de temperatuur s nachts daalt tot onder het vriespunt, dan beschermen we de bloemen door hen met water te besprenkelen. Er komt dan een ijslaagje rondom de bloem. Binnen in de ijscocon blijft het warmer en zo bevriest de bloem niet. 

Gedurende het seizoen proberen we zo veel mogelijk samen met de natuur de appels en peren gezond te laten groeien. We proberen insecten die schade geven aan het fruit, te bestrijden door natuurlijke vijanden van hen in te zetten. Zo hebben we bijvoorbeeld heel veel oorwormen en lieveheersbeestjes in de boomgaard. Zij helpen met name onze peren gezond te houden door de perenbladvlo op te eten. 

Rond september start de pluk. Alle appels en peren worden met de hand geplukt en in grote kisten gelegd. Dat is altijd een flinke klus. We hebben ongeveer 19 hectare boomgaard. Op elke hectare staan ongeveer 3000 bomen en aan elke boom hangen ongeveer 80 stuks fruit. Dat zijn dus heel wat appels en peren. 

De appels en peren die we gebruiken voor onze producten, laten we zo lang mogelijk aan de boom rijpen. Hierdoor wordt het fruit extra smaakvol. Daarna maken we een unieke mix van hedendaagse en nostalgische fruitsoorten, waardoor er een unieke smaak ontstaat.

Sap van Wisse

Onze sappen zijn er in diverse smaken en formaten. We verkopen ze in onze boerderijwinkel, maar ook diverse winkels en restaurants in de nabije omgeving verkopen en schenken onze sappen. Op dit moment hebben we de smaken Appel Troebel, Appel-Peer, Appel-Kers, Appel-Vlierbes, Appel-Sinaasappel.

Bubbels van Wisse

Onze fruitige Appelcider en een frisse Perencider zijn door de combinatie van diverse appel- en perenrassen uniek van smaak. We laten ze een ongeveer 3 maanden lekker bubbelen, zodat ze goed op smaak komen. Heerlijk op een warme zomeravond, maar zeker ook een leuk en lekker alternatief voor de champagne op oudejaarsavond.

Zuurtje van Wisse

Deze frisse appelazijn maken we van kleine rijpe appeltjes. Ze gaan met schil en al het proces in om een zo vol mogelijke smaak te krijgen. Ongeveer 4 weken duurt het voor we van de appels azijn hebben gemaakt. Omdat ons product 100% natuurlijk is, ziet u ondanks het zeven toch wat bezinksel in de fles. Bovenop de azijn vormt zich de zogenaamde “moeder”. Deze zorgt ervoor dat de azijn goed blijft. In principe is onze azijn onbeperkt houdbaar.

Fruit&Chocolade van Wisse

Naast de sappen, ciders en zuurtjes hebben we nog Fruit&Chocolade van Wisse. Deze luxe chocoladebonbons hebben een kern van gevriesdroogd fruit. Hieromheen zit een dikke laag heerlijke chocolade. Lekker bij de koffie, op tafel bij een feestje of om als cadeautje mee te nemen.