06-47693802

vrijdag 13.00 uur tot 17.00 uur
Zaterdag 9.00 uur tot 16.00 uur

Over ons

Wij zijn Joris en Miranda Wisse. Met onze 3 kinderen Joost, Mark en Marit wonen op ons mooie fruitteeltbedrijf in het pittoreske Anna Jacobapolder. Joris is fruitteler in hart en nieren. Er stroomt geen bloed door zijn aderen, maar appelsap. Miranda is daardoor een beetje aangestoken en inmiddels net zo verknocht aan het bedrijf als Joris.

Op ons bedrijf worden al sinds 1935 appels en peren geteeld. De grootvader van Joris heeft het bedrijf gesticht. De eerste jaren ontwikkelde het bedrijf zich goed en groeide de boomgaard uit tot een bloeiend bedrijf. Helaas volgde hierna moeilijke jaren. In 1944 hebben de Duitsers de boomgaard onder water gezet. Opa heeft nog geprobeerd de boomgaard te redden door kleine dijkjes rond de percelen te maken, maar deze mochten niet blijven staan van de Duitsers. De hele boomgaard was verwoest. Vanwege verzilting heeft de grond enkele jaren moeten herstellen, voordat er weer bomen gepland konden worden. En toen kwam kort erna de watersnoodramp en werd de boomgaard wederom weer helemaal verwoest.

Gelukkig gaat het vanaf de tweede helft van de jaren 50 weer goed. De opa en vader van Joris hebben het bedrijf weer helemaal opgebouwd en uitgebreid. In 2017 heeft Joris het bedrijf overgenomen. Wij vinden het belangrijk om op ons bedrijf zo veel als mogelijk te werken in harmonie met de natuur. Zo hebben we eens een heleboel oorwormen verhuisd naar onze boomgaard ter bestrijding van de perenbladvlo. Hoe we dat hebben gedaan? Met heel veel zakjes stro. Joris kan het u precies vertellen. Ook laten we vaak het gras wat langer groeien, zodat er veel verschillende bloemen en planten in kunnen groeien en er een goed leefklimaat ontstaat voor allerlei insecten.

In 2021 zijn we begonnen met een kleine boerderijwinkel. Inmiddels is daar ook een kinderboerderij met speelgelegenheid en terras aan toegevoegd. Wij zijn fan van de BEO gedachte: Beleven, Educatie en Ontmoeten. Iedereen is welkom bij ons en daarom proberen we ook zo goed als we kunnen onze voorzieningen toegankelijk te maken voor iedereen. Wij ontmoeten u graag en vertellen u graag van alles over ons bedrijf.

Wees welkom bij ’t Kraampje van Wisse.